Голям астероид преминава днес доста близо до Земята, но учените успояват,

...
Голям астероид преминава днес доста близо до Земята, но учените успояват,
Коментари Харесай

Земята се разминава с голям астероид

Голям метеорит минава през днешния ден много близо до Земята, само че учените успояват, че няма заплаха от конфликт, съобщи английският в. " Индипенднът ". И въпреки всичко небесното тяло (52768) 1998 OR2 се счита за потенциално опасен обект, защото е по-голям от 150 км.  То преминава на към 6,29 милиона километра, което е съвсем 16 пъти дистанцията сред Земята и Луната. Това е относително близо за прекосяването на метеорит, прецизират учените.

„ Този метеорит не съставлява заплаха за Земята и няма да я удари - ще избегнем тази катастрофа ", изяснява пред в. " Индипендънт "  д-р Брад Тъкър, който е астрофизик в Австралийския народен университет.  " Въпреки че метеоритът е голям, той е по-малък от този, който е блъснал Земята и е унищожил динозаврите ". 

Преминаването на астероида (52768) 1998 OR2 толкоз покрай Земята ще разреши на учените по-добре да го изследват. 

Следващото прекосяване на този астероид край Земята ще бъде към 3,5 пъти по-близо в сравнение с в този момент. Това обаче ще се случи през 2079 година Затова и учените ще не престават да го следят деликатно. " Важно е да знаем точната му орбита ", обяснява Флавиан Вендити от обсерваторията Arecibo в Пуерто Рико. Астероидът (52768) 1998 OR2 за първи път е видян през 1998 година, както излиза наяве и от името му. 

Засега не са видяни метеорити, които да основават непосредствена опасност за Земята, успокоява д-р Ан Вирки от обсерваторията в Пуерто Рико, представена от в. " Индипендънт ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР